Kan man städa med bara vatten?

Den just nu stora frågan i städbranschen....

Men det stämmer, det går oftast alldeles utmärkt att städa med vanligt kranvatten. Dagens mikrofibermaterial  och särskilda städmetoder gör jobbet utmärkt tillsammans med vanligt vatten. 

Sen vill vi tydliggöra att vissa material som tex. natursten, trägolv som oljats eller hårdvaxoljats, vissa textilier av naturfiber olikn. kräver återfettning och underhållsprodukter som inte vatten kan ersätta i det långa loppet..

Ibland finns det tillfällen när det inte räcker med bara vatten - det kan handla om särskilt svår smuts som fett och olja, eller dåliga lukter men också kontaminering från tex. dåliga bakterier vi önskvärt vill avlägsna.

Vi förespråkar vanligt vatten men vill lyfta fram nyheter i branchen som faktiskt gör skillnad på rätt ställe, rätt ytskikt och vid rätt användning.


Istället för att använda traditionella kemikalier i städning, använd bioteknik. 

Med bioteknik får vi utöver städeffekten vi eftersöker, också in goda baktierier i vår närmiljö, något som är viktigt för allt levande. Vi förespråkar produkter från InnuScience men också Ownwell inom området bioteknisk städning. InnuScience har ett brett sortiment av produkter för professionell städning, från golvvårdsmedel till smarta tvättmedel som kräver lägre temperatur och mindre kemikaler till allrent. Ownwell är ett filtrerat vatten som tillsätts mikrober (goda bakterier) för rengöringseffekt men också odörborttagning, så nära kemikaliefritt det går att komma..

Vi lyfter även att det idag finns olika som branschen kallade "behandlade vatten". Det är vatten som har olika egenskaper för att tex bakteriedöda, minska rester på ytor efter städning - från kem eller bara vatten som faktiskt innehåller en del föroreningar som annars stannar kvar på glasrutan, glasfasaden eller den rostfria dörren till kylskåpet som ränder eller andra rester. 

Det finns flera olika behandlade vatten på marknaden, några av dem är Tersano, UltraH2O, Diro. Det finns också ett vatten som har en störra smutslösande funktion och det är Z-vatten. 

Vid val av dessa vatten är vår varma rekommendation att undersöka hur era golv och ytskikt påverkas innan ni bestämmer er.

Men svaret på frågan är att det ofta räcker med vanligt vatten vid städning, så länge man vet vad och varför det städas och vad golvet eller ytskiktet verkligen behöver.

Vill du veta mer, kontakta oss gärna så ska vi försöka hjälpa er vidare,

JavaScript seem to be disabled in your browser.

You must have JavaScript enabled in your browser to utilize the functionality of this website.